Thursday, March 27, 2014

VMware View Error - No Network Communication Between The View Agent and Connection Server

Hi Friends,

I'm doing some VDI testing with VMware View and I had to delete about 200 of my desktops.  I'm using an automated pool so the desktops started to re-spawn which is what I wanted, but instead of the nice "Connected" or "Available" status I enjoy seeing I saw, "Error"!!!

No, No, NOOOOOO!!!!  You were just working a minute ago, what do you mean Error!?

Here's the error message.



Hmmm, no network communication between the View Agent and the Connection Server.  That sounds bad....  Now only some of the new desktops were getting this error message.  I checked Google for the error message and nothing obvious jumped out at me.  I checked Virtual Center and noticed something interesting.  The desktops with the error didn't get IP addresses.  Hmmm, now maybe we're getting somewhere.





I had a sneaking suspicion I was out of DHCP addresses and it had nothing to do with VMware View at all!













Ah Ha!!  The culprit has been revealed!  A quick addition of of some more DHCP addresses and I'm off and running.

So if you get a similar error, sometimes it's not the application and instead it's the infrastructure.

Until Next Time!
-Brain

3 comments:

  1. I did what you suggested but i am still unable to connect.

    ReplyDelete
  2. Thank you very much for your article. This was my exact issue. Sometimes it helps to step back and look at basics vs what is directly in front of you.

    ReplyDelete
  3. I'll backup what Mr. Jackson said... sometimes you have to get back to the basics! Great article and was my exact issue. -JB

    ReplyDelete